Happy Surroundings is een lifestyle webshop uit het Gooi, gespecialiseerd in de verkoop van o.a. Blue Sportswear. We geloven niet in trends. En we geloven niet in fast fashion.
We willen dat mensen volledig vrij zichzelf kunnen zijn en dat is de reden waarom we kleding verkopen die aanvoelt als een tweede huid. Kleding die je comfort biedt en waar je je goed in voelt. Kleding die je de kracht geeft om te zijn wie je werkelijk bent.

Onze filosofie

Positive Energy. Omring je zelf met positieve energie en omring jezelf met mensen die je positief stimuleren. Negeer al het negatieve. Vrijheid om te combineren, Vrijheid in leeftijd, vrijheid in pasvorm, vrijheid in seizoenen. Doe wat je VOELT, en laat regels niet bepalen wat je draagt.

Aandacht voor detail. Blue Sportswear ontwerpt haar kleding met veel liefde en oog voor detail. We vinden het belangrijk dat iedere stap van het ontwerp- en productieproces met zorg en aandacht wordt vervuld, om de hoogste kwaliteitsnormen te waarborgen.

Onze materialen

Wij streven ernaar om producten van hoge kwaliteit te leveren, met stoffen die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Momenteel gebruiken we veel verschillende soorten stoffen, sommige zijn duurzamer dan andere. Ons doel voor de toekomst is om nog meer met duurzame materialen te werken, terwijl we uiteraard dezelfde hoge kwaliteit behouden die je van ons gewend bent.

Onze leveranciers

Wij geven om onze planeet net zo veel als wij geven om onze producten, daarom is het voor ons belangrijk waar en hoe onze producten gemaakt worden. Helaas wordt veel kleding in de fast fashion mode industrie gemaakt in grote fabrieken met slechte werkomstandigheden en oneerlijke lonen. Happy Surroundings wil hier geen onderdeel van uitmaken, wij nemen daarom onze ethische verantwoordelijkheid wanneer het gaat om de leveranciers waarmee wij samenwerken.

Geproduceerd in Europa

Kleding wordt over de hele wereld geproduceerd en meestal maken de kledingstukken een lange reis over de wereld voordat ze op hun eindbestemming aankomen. Om deze reis zo kort mogelijk te houden, produceren wij zo dicht mogelijk bij huis. Resultaat is minder uitstoot per item, betere lonen en maximale transparantie door de maandelijkse, persoonlijke bezoeken en kwaliteitscontroles die uitgevoerd worden door het Blue productie- / ontwerpteam.

Pima katoen (ook wel ‘Subpima’) is de zachtste en sterkste katoensoort. Het is vernoemd naar een Amerikaanse indianenstam; zij verbouwden deze katoenplant als eerst op grote schaal. Stoffen van Pima katoen zijn duurzaam en van hoge kwaliteit. De katoen wordt oorspronkelijk verbouwd in Amerika, maar inmiddels ook in Peru en Australië.

Wat is het verschil tussen Pima katoen en gewoon katoen?

Pima katoen onderscheidt zich van gewoon katoen door de sterkte en de lengte van de vezel. De vezel van Pima katoen is veel sterker dan die van gewoon katoen. De vezels zijn 35% langer. Dit resulteert in een zachter, sterker katoen met een mooie glans. Pima katoen is lichter van gewicht dan gewoon katoen.

Verschillen tussen Pima katoen en Egyptisch katoen?

Pima katoen is van vergelijkbare kwaliteit als Egyptisch katoen. De vezels van Pima katoen zijn meestal iets korter dan die van de Egyptische variant. Beide katoensoorten worden zeer fijn geweven, waardoor ze meer vocht absorberen dan gewoon katoen.

Eigenschappen van Pima katoen

Door de extra vezellengte neemt Pima katoen kleur beter op, en blijft de kleur van Pima stoffen langer mooi. Pima katoen is daarnaast duurzamer dan gewoon katoen. De productie is minder belastend voor het milieu, waardoor het een van de milieuvriendelijkste katoensoorten is. Pima is ook vormvaster. Pima katoen neemt wel meer vocht op dan gewoon katoen, en is daarom in sommige gevallen lastiger te reinigen.

Toepassingen van Pima katoen

Pima katoen wordt gebruikt in kleding van hoge kwaliteit, en door merken die duurzaamheid belangrijk vinden. Het wordt toegepast in alle kledingstukken: van ondergoed tot bovengoed. Wij bieden een groot assortiment aan Pima katoenen poloshirts. Verder bieden we Pima boxers aan, die door de fijne weving zowel sterk als superzacht zijn.

De voordelen van Pima katoen

Een shirt van Pima katoen is van de beste kwaliteit. Het blijft veel langer mooi dan vergelijkbare shirts van gewoon katoen. Het heeft een diepere kleur, en behoudt zijn kleur en vorm langer. Door het lagere gewicht van de stof dragen de shirts lichter, en ze ademen beter. Hierdoor zijn shirts van Pima katoen zeer comfortabel, zacht, en toch erg slijtvast.

Happy Surroundings.